Aanvraagformulier 20

3D-4D echo in Fetal Realistic View

Indien je kindje in een goede positie ligt kunnen er 3D foto’s en een 4D filmpje worden gemaakt. 3D refereert aan de derde dimensie, zodat het beeld diepte krijgt zoals op een foto. Daarom kun je met een 3D echo de vorm van het gezichtje zien. 4D (real time 3D) zijn opeenvolgende bewegende 3D beeldjes en lijkt daarom meer op een filmpje.

Vergeleken met de traditionele 2D echo geeft de 3D/4D echo meer inzicht van wat er allemaal in de baarmoeder gebeurt en is het ook mogelijk om levensechte details van de foetus te zien.

Zeker in een later stadium van de zwangerschap kun je zien dat een foetus dezelfde gedragingen vertoont als een pas geboren baby. Met 4D echo kun je een kindje soms zien glimlachen, gapen of zien duimzuigen.

Het is tussen de 9 en 38 weken van de zwangerschap mogelijk om een 3/4D echo te maken, maar het mooiste moment ligt tussen de 24ste en 33ste week. Na de 30ste week is je kindje zo groot geworden dat de kans om het nog mooi in beeld te brengen kleiner wordt.

De kwaliteit van 3 and 4D echo word bepaald door: 1 de positie van je baby, 2 de hoeveelheid vruchtwater (hoe meer hoe beter) en 3 de hoeveelheid weefsel (vet) tussen de probe en de baby.

Het belangrijkste criterium voor een goed beeld blijft echter de positie van je kind.

Baby’s draaien gemiddeld 100 keer per dag. Als je kindje op de buik ligt met zijn of haar gezicht naar de rug van de moeder, kan een 2, 3 of 4D echo niet het gewenste resultaat opleveren, en daarom bestaat er maar een deel van de echo uit 3 en 4D.

Omdat dit regelmatig gebeurt, en we ernaar streven voor iedereen het beste resultaat te verkrijgen kunnen de afspraken uitlopen. Mocht het helemaal niet lukken om je baby goed in beeld te krijgen, dan worden deze kosten in mindering gebracht.

MOCHT DE ECHO ONVERHOOPT HELEMAAL NIET LUKKEN DOOR DE FOETALE POSITIE VAN DE KLEINE DWARSLIGGER,  DAN WORD ALLEEN EEN CONSULT  1  (45,00 EURO) IN REKENING GEBRACHT!