3D-4D echo in Fetal Realistic View

Indien je kindje in een goede positie ligt kunnen er 3D foto’s en een 4D filmpje worden gemaakt. 3D refereert aan de derde dimensie, zodat het beeld diepte krijgt zoals op een foto. Daarom kun je met een 3D echo de vorm van het gezichtje zien. 4D (real time 3D) zijn opeenvolgende bewegende 3D beeldjes en lijkt daarom meer op een filmpje.

Vergeleken met de traditionele 2D echo geeft de 3D/4D echo meer inzicht van wat er allemaal in de baarmoeder gebeurt en is het ook mogelijk om levensechte details van de foetus te zien.

Zeker in een later stadium van de zwangerschap kun je zien dat een foetus dezelfde gedragingen vertoont als een pas geboren baby. Met 4D echo kun je een kindje soms zien glimlachen, gapen of zien duimzuigen.

Het is tussen de 9 en 38 weken van de zwangerschap mogelijk om een 3/4D echo te maken, maar het mooiste moment ligt tussen de 24ste en 33ste week. Na de 30ste week is je kindje zo groot geworden dat de kans om het nog mooi in beeld te brengen kleiner wordt.

De kwaliteit van 3 and 4D echo word bepaald door: 1 de positie van je baby, 2 de hoeveelheid vruchtwater (hoe meer hoe beter) en 3 de hoeveelheid weefsel (vet) tussen de probe en de baby.

Het belangrijkste criterium voor een goed beeld blijft echter de positie van je kind.

Baby’s draaien gemiddeld 100 keer per dag. Als je kindje op de buik ligt met zijn of haar gezicht naar de rug van de moeder, kan een 2, 3 of 4D echo niet het gewenste resultaat opleveren, en daarom bestaat er maar een deel van de echo uit 3 en 4D.

Omdat dit regelmatig gebeurt, en we ernaar streven voor iedereen het beste resultaat te verkrijgen kunnen de afspraken uitlopen. Mocht het helemaal niet lukken om je baby goed in beeld te krijgen, dan worden deze kosten in mindering gebracht.

MOCHT DE ECHO ONVERHOOPT HELEMAAL NIET LUKKEN DOOR DE FOETALE POSITIE VAN DE KLEINE DWARSLIGGER,  DAN WORD ALLEEN EEN CONSULT  1  (45,00 EURO) IN REKENING GEBRACHT!

 

Maatregelen mbt het C O R O N A V I R U S

Beste zwangere,
Om verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken, en de zorg te kunnen waarborgen, zijn wij genoodzaakt om maatregelen te nemen om te voorkomen dat jullie ziek worden.Maar ook dat wij als zorgverleners niet besmet raken en kunnen blijven werken.Daarom vragen wij jullie medewerking voor een aantal besluiten die vanaf nu gelden:

 Wij schudden geen handen, en dragen een mondkapje.

 Je kunt je handen wassen bij binnenkomst in het toilet en in de wachtkamer.

 Er wordt dringend verzocht om samen met je partner of alleen te komen.

 Kom gewoon op tijd en niet te vroeg. Dit om te voorkomen dat de zwangeren en hun partners, elkaar tegenkomen in de hal of wachtkamer.

 We maken voorlopig alléén medisch noodzakelijke echo’s. Alleen medische echo’s zoals de 20 weken echo, placenta-controles en groei-echo’s. Dit om alle contact-momenten zo kort mogelijk te houden, de focus ligt op het bieden van medisch noodzakelijke zorg. Alle pretecho’s worden geannuleerd en niet meer ingepland. Ook worden er géén filmpjes meer gemaakt op de USB-stick, omdat dit simpel weg te veel tijd in beslag neemt.. ( Er werd, indien gewenst, een filmpje gemaakt ná het onderzoek, voor de familie thuis. Hier werd 15 minuten extra tijd voor ingepland.) De zwangere mag eventueel zelf filmen met de telefoon, beeldbellen en/ of facetimen met haar partner, als deze door omstandigheden er niet bij kan zijn.

 Ben jij of je partner verkouden, grieperig of heb je koorts (>38 graden), meld het telefonisch bij ons. Je kunt altijd in spreken op de voicemail of mailen; info@echopraktijktineke.nl.

 Als jouw partner klachten heeft overleg het even, er zijn hier wel mondkapjes in de praktijk.

 Telefonisch overleg bij twijfel is uiteraard ten allen tijde mogelijk, als er niet wordt opgenomen, spreek dan alsjeblieft in, je wordt aan het einde van de dag teruggebeld.

 Zorg er voor dat je de evt benodigde verwijzing meehebt of door hebt laten sturen door de verloskundigenpraktijk die je begeleidt in de zwangerschap. Dit scheelt administratie-tijd.

Veilige zorg voor jou, je baby en gezin, en onszelf, blijft ten alle tijd voorop staan! Om onze praktijk de komende weken draaiende te houden en niet bij te dragen aan verdere verspreiding van het virus, zien wij spijtig genoeg geen andere oplossing. Deze maatregelen gelden eerst t/m 1 juni 2021, wij handelen hiermee naar inzichten van het RIVM en de GGD. Indien er aanvullende maatregelen nodig zijn of maatregelen komen te vervallen, zullen wij jullie op de hoogte stellen. En je kunt het volgen op de website en op de Facebookpagina.

Bedankt voor jullie begrip en medewerking, we hopen met deze maatregelen verdere verspreiding van het virus in onze regio te kunnen beperken.
Pas goed op jezelf en elkaar en blijf gezond!
Met vriendelijke groet,
Tineke